onsdag 22. april 2009

Bruk løgndetektor!


av Ørnulf Koldal
All viraken omkring Kjell Inge Røkkes disposisjoner har med all mulig tydelighet vist hvor viktig det er med gode møtereferater. Hvem sa hva, hvor, når, til hvem og hvorfor er spørsmål man alltid må kunne gi plausible svar på.
Når statens styremedlem Berit Kjøll og Akers representanter nå kommer med diametralt motsatte påstander om hva som er sagt og avtalt, er det egentlig bare én ting å gjøre: Bruk løgndetektor! Løgntektoren er en gammel, velprøvd og 100% vitenskapelig metode for å bringe på det rene om en person taler sant eller usant. Den er faktisk så nøyaktig at man med trygghet kan avsi dødsdommer på grunnlag av resultatene.
Ved å benytte løgndetektor, kan man derfor en gang få alle finne ut hvem det er som bløffer og hvem som snakker sant i denne for vårt land og folk så viktige sak. En annen ting er at løgndetektor bør brukes i mye større utstrekning enn hva tilfellet er i dag. I farskapssaker er den ikke til å komme utenom. Under høringer på Stortinget vil den være svært anvendelig og gjøre sakene mye mer interessante for media.
I hjemmet kan den med fordel brukes for å vite hva barn og ungdom holder på med.

Ingen kommentarer: