onsdag 19. oktober 2011

MUNCHMUSEET FLYTTES TIL REKEFJORD






Cornelius Knudsen
Det er med euforisk begeistring vi leser at Ørnulf Koldal har påvist det urimelige i at Nullmeridianen er lagt til feil sted. Heldigvis vil den nå bli flyttet til det sted den rettelig hører hjemme, på Vodlen i Rekefjord. Det er ikke mer enn riktig at det blir rettet opp i den 160 år gamle uretten som ble utført da meridianen ble lagt til Greenwich.
Imidlertid må det være på sin plass å minne Herr. Koldal på at de genealogiske undersøkelsene med relevans til Vodlen på ingen måte er avsluttet, -snare tvert imot. Fra høykompetent slektsgranskerhold både på Rossland og i Bu har det nå kommet frem flere sensasjonelle nyheter. Denne gangen er det ført ugjendrivelige bevis på at også Tycho Brahe ble født på Vodlen i Rekefjord. Brahe er som kjent en yngre bror av Peder Claussøn Friis. Livet deres gikk i ulik retning, den ene ble prest og den andre astronom.
Det reiser seg nå et unisont krav om å få overført såvel Tycho Brahes levninger som Týnkirken han ligger gravlagt i til Rekefjord. Denne vil i løpet av vinteren bli demontert i Praha og flyttet til Vodlen der den gjenoppføres og åpnes til sommeren.
Fra sin posisjon som generaldirektør i UNESCO har dr. philos Bernt Bolt pålagt den norske regjering ved statsminister Stoltenberg å flytte det planlagte Munchmuseet fra Vestbanen i Oslo til Vodlen i rekefjord. "Dette," uttaler dr. Bolt "er en naturlig konsekvens av at verdens mest kjente kunstverk, "Immersteinskriket" nå er avduket i Rekefjord. Med sine klare og umiskjennelige konnotasjoner til Edvard Munchs kunst er "Immersteinskriket" det ypperste som er prestert innenfor verdenskunsten. Ikke siden Phidias la ned sine verktøy er det produsert noe arbeid som tilnærmelsesvis kan måle seg med mesterverket "Immersteinskriket".
Den lokale genealogiske ekspertisen arbeider nå for fullt trykk med en avhandling som vil konkludere med at også Edvard Munch ble født på Vodlen i Rekefjord.

Ingen kommentarer: