torsdag 13. november 2008

Mediavås om rettferdig kaffe


av Rudolf Ræg
NRK Hordaland og Bergens Tidende gjør en stor sak av at politikere og byråkrater i Bergen Rådhus drikker kaffe uten det såkalte «Rettferdighetsstempel» – med andre ord: de mesker seg med urettferdig kaffe. Som vanlig har de lokale journalister ikke maktet å se sakens fakta i øynene og trekke de mest intelligente slutninger av sitt ufullstendige faktagrunnlag. Enhver idiot vil nemlig vite at alle politikere i Bergen MÅ drikke Friele kaffe. Noe annet vil være både upatriotisk og ensbetydende med politisk selvmord. Alle oppegående mennesker som er à jour med samfunnsutviklingen og det som rører seg i tiden, kan heller ikke ha unngått å registrere de gripende reklamefilmene som Kaffehuset Friele i løpet av det siste decennium har publisert for å opplyse og bevisstgjøre det norske folk. Av disse filmene fremgår det helt tydelig at Kaffehuset Friele har et etisk regelverk som verken Amnesty International, Leger Uten Grenser eller Røde Kors kan hamle opp med. På film etter film får vi nemlig ved selvsyn se Herman Friele jr. reise omkring på bondelandet i noen av de mest tilbakeliggende avkroker av vår verden. Som den perfeksjonisten Friele er, stoler han ikke på politikere, jounalister og bistandsarbeidere, men kontrollerer ved selvsyn at ingen barn på hans plantasjer er blitt seksuelt misbrukt, sjikanert eller underbetalt. Den beundring og kjærlighet som Friele blir møtt med overalt hvor han kommer, er derfor ingen tilfeldighet («Senor Friele, Senor Friele!»). Den er fullt forståelig, og fullt ut fortjent.
Vi forlanger derfor at Bergens Tidende og NRK Hordaland øyeblikkelig stopper denne ekle hetsen mot Bergens politikere – og indirekte mot Kaffehuset Friele. Det finnes nemlig ingen kaffe på denne klode som er mer rettferdig, etisk og moralsk høyverdig enn Frieles Frokostkaffe. En uforbeholden unnskyldning er ikke til å komme utenom.

1 kommentar:

Anonym sa...

ALLE ER DE HØYST USKYLDIGE !
Jeg vil med dette få uttrykke en stor takk og uforbeholden støtte til Rudolf Ræg for hans velskrevne og dagsaktuelle innlegg på bloggen. Det gleder oss alle at Ørnulf Koldal ser ut til å knytte til seg de beste og dyktigste debattantene i vår samtid.
Det er med et ekspotensielt voksende raseri vi leser om de lumske bakholdsangrepene som for tiden foregår mot de sakesløse politikerne i Bergen Rådhus. Når det glefsende ulvekobbelet i den lokale pressen har kastet seg hals over hodet inn i en heseblesende jakt efter kvasipolitisk korrekte holdninger i kaffespørsmålet skyldes dette intet annet enn et simpelt forsøk på å sverte en vår tids mest geniale og ubestikkelige politikere, -tidligere ordfører Hermann Friele. Friele må utvilsomt rangeres blant
de største politiske talenter som noensinne er sprunget ut fra Bergen. Med sin kombinasjon av geniale politiske og forretningsmessige egenskaper finner han sin plass på det
politiske firmamentet sammen med Christian Michelsen og Jørgen Thor Møhlen. Ikke siden Biskop Neumann og Lyder Sagen har Bergen opplevd en så hederlige og tvers igjennom rettskaffen person.
Med sitt vinnende vesen, sin elegante velsoignerete opptreden og rause holdning til utdeling av kaffe blant den tørstende allmuen savner han sitt like i vår del av verden. At Bergens Tidende og NRK Hordaland har gjort seg til frontkjempere for den såkalte "rettferdige" kaffen er ikke mer enn hva som kan forventes fra en gjeng uopplyste mennesker som etter hva som forlydes fra informert hold for lengst har foretatt en kaffefaneflukt fra Frieles superbe og sofistikerte blandinger over i pulverkaffens slimete favntak. Ikke siden strilekrigenes tid har det vært rettet slike lumske angrep mot Bergens myndigheter. At Rådhuset utsettes for det ene stinkende angrepet med boulevardjournalistikkens verbale lortkardesker etter det andre er det intet sensasjonelt ved.
Vi forlanger at hetsen mot Bergens politikere og byråkrater straks opphører og at de simple angrepene blir beklaget på første side i B.T.